Webinarium PAIH: Sektor mrożonek w Polsce i w Singapurze
PAIH S.A.
10 maja 2022
Według niektórych prognoz rynek mrożonek na świecie w latach 2022-2027 odnotuje wzrost na poziomie 4,3%. Do tak szybkiego rozwoju sektora przyczyniła się bez wątpienia pandemia COVID-19, z racji na fakt, iż klienci częściej wybierali produkty o dłuższym terminie ważności. Zgodnie z prognozami sektor mrożonek rozwijać się będzie w regionie Azji i Pacyfiku na poziomie ok. 9,12% do 2030 r.
I zdaniem niektórych ekspertów, wraz ze znacznym wzrostem urbanizacji, region ten najprawdopodobniej zdominuje światowy rynek mrożonek i zastąpi Europę jako największy rynek mrożonek.
Oczekuje się, że rynek mrożonek w Singapurze wyniesie 141,4 mln USD do 2024 r.
Jednym z kluczowych czynników wzrostu siły nabywczej mrożonych produktów spożywczych przez miejscową ludność będzie rosnąca urbanizacja w połączeniu z rosnącym dochodem rozporządzalnym mieszkańców Singapuru. Dodatkowo brak ceł i akcyzy na produkty spożywcze będą napędzać rynek mrożonek w Singapurze.
Populacja spożywających mrożonki rośnie w Singapurze ze względu także na łatwość przygotowania, wygodę czy też czystość mrożonych produktów spożywczych. Wygoda jest kluczowym czynnikiem w Singapurze ze względu na szybkie tempo życia.
Mrożone produkty mięsne oraz mrożone ryby i owoce morza stanowią największy segment rynku mrożonek w Singapurze.
Dystrybucja offline jest wiodącym kanałem dystrybucji mrożonych produktów spożywczych w Singapurze, zaś hipermarkety i supermarkety pozostaną kluczowym miejscem sprzedaży detalicznej na rynku.
Zapraszamy na webinarium, podczas którego:
- dowiesz się jakie są regulacje dotyczące sprzedaży produktów spożywczych w Singapurze,
- poznasz nowe standardy przechowywania i transportu mrożonek w Singapurze,
- dowiesz się jak wygląda sektor mrożonych ryb na rynku Singapuru,
- nasz ekspert rynkowy opowie jak skutecznie wprowadzić markę na rynek Singapuru oraz jakie są zachowania zakupowe.
Szkolenie poprowadzą:
- Maja Justyna, Business Development Manager Zagranicznego Biura Handlowego PAIH w Singapurze,
- Adrian Gawłowski, Zastępca Dyrektora Departamentu Wsparcia Eksportu, Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa,
- Belinda Lee, Vice Chairman, Seafood Industries Association Singapore,
- James Boyce, Director, Fred’s Produce.
Webinarium odbędzie się 8 czewrca o godz. 10:00 i będzie prowadzone w języku angielskim.
Udział jest bezpłatny i możliwy po uprzedniej rejestracji pod linkiem.
Liczba miejsc ograniczona.
Zapisz się już dziś!
Jeżeli jesteś zainteresowany szczegółowymi informacjami zapraszamy do śledzenia kalendarza webinariów na stronie PAIH.