sektor mrożonek eksport Singapur

Webinarium PAIH: Sektor mrożonek w Polsce i w Singapurze

PAIH S.A.
Singapur_24.05_PAIH_news

Według niektórych prognoz rynek mrożonek na świecie w latach 2022-2027 odnotuje wzrost na poziomie 4,3%. Do tak szybkiego rozwoju sektora przyczyniła się bez wątpienia pandemia COVID-19, z racji na fakt, iż klienci częściej wybierali produkty o dłuższym terminie ważności. Zgodnie z prognozami sektor mrożonek rozwijać się będzie w regionie Azji i Pacyfiku na poziomie ok. 9,12% do 2030 r.

I zdaniem niektórych ekspertów, wraz ze znacznym wzrostem urbanizacji, region ten najprawdopodobniej zdominuje światowy rynek mrożonek i zastąpi Europę jako największy rynek mrożonek.

Oczekuje się, że rynek mrożonek w Singapurze wyniesie 141,4 mln USD do 2024 r.

Jednym z kluczowych czynników wzrostu siły nabywczej mrożonych produktów spożywczych przez miejscową ludność będzie rosnąca urbanizacja w połączeniu z rosnącym dochodem rozporządzalnym mieszkańców Singapuru. Dodatkowo brak ceł i akcyzy na produkty spożywcze będą napędzać rynek mrożonek w Singapurze.

Populacja spożywających mrożonki rośnie w Singapurze ze względu także na łatwość przygotowania, wygodę czy też czystość mrożonych produktów spożywczych. Wygoda jest kluczowym czynnikiem w Singapurze ze względu na szybkie tempo życia.

Mrożone produkty mięsne oraz mrożone ryby i owoce morza stanowią największy segment rynku mrożonek w Singapurze.

Dystrybucja offline jest wiodącym kanałem dystrybucji mrożonych produktów spożywczych w Singapurze, zaś hipermarkety i supermarkety pozostaną kluczowym miejscem sprzedaży detalicznej na rynku.

Zapraszamy na webinarium, podczas którego:

  • dowiesz się jakie są regulacje dotyczące sprzedaży produktów spożywczych w Singapurze,
  • poznasz nowe standardy przechowywania i transportu mrożonek w Singapurze,
  • dowiesz się jak wygląda sektor mrożonych ryb na rynku Singapuru,
  • nasz ekspert rynkowy opowie jak skutecznie wprowadzić markę na rynek Singapuru oraz jakie są zachowania zakupowe.

Szkolenie poprowadzą:

  • Maja Justyna, Business Development Manager Zagranicznego Biura Handlowego PAIH w Singapurze,
  • Adrian Gawłowski, Zastępca Dyrektora Departamentu Wsparcia Eksportu, Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa,
  • Belinda Lee, Vice Chairman, Seafood Industries Association Singapore,
  • James Boyce, Director, Fred’s Produce.

Webinarium odbędzie się 8 czewrca o godz. 10:00 i będzie prowadzone w języku angielskim.

Udział jest bezpłatny i możliwy po uprzedniej rejestracji pod linkiem.

Liczba miejsc ograniczona.

Zapisz się już dziś!

Jeżeli jesteś zainteresowany szczegółowymi informacjami zapraszamy do śledzenia kalendarza webinariów na stronie PAIH.
 

PAIH S.A.
Poprzedni artykuł
Rusza kolejny nabór dla MŚP do projektu System Wczesnego Ostrzegania
BGK szuka studentów i absolwentów do programu praktyk w ramach #LetniaAkademiaBGK!
Następny

Zainteresują Cię również

Warunki RODO

Warunki RODO