produkty ekologiczne sektor spożywczy Finlandia

Webinarium PAIH: Produkty ekologiczne w sektorze spożywczym Finlandii

PAIH S.A.
Webinarium PAIH: Produkty ekologiczne w sektorze spożywczym Finlandii

Rynek ekologicznych produktów spożywczych dynamicznie wzrasta z roku na rok. Coraz więcej Finów kupuje produkty ekologiczne, szuka nowych towarów, a sklepy rozszerzają swoją ofertą. Zapotrzebowanie na poszczególne produkty znacznie przewyższa ich podaż, co powoduje, że polskie produkty eko mają szansę przebić się do fińskiego konsumenta i zapełnić luki rynkowe.

Sprzedaż detaliczna na rynku żywności ekologicznej wzrosła w 2019 r. o 9,6% (podczas gdy w handlu spożywczym ogółem tylko o 2,6%) i wyniosła około 368 mln euro. W roku 2020 przyrost był jeszcze większy. Prawie połowa gastronomii korzysta regularnie z produktów bio.

Zapraszamy na webinarium, podczas którego:

  • dowiesz się czym różni się fińska branża spożywcza od polskiej,
  • poznasz charakterystykę rynku ekologicznego w Finlandii,
  • dowiesz się jakie produkty są poszukiwane przez fińskiego konsumenta.

Szkolenie poprowadzą:

  • Justyna Lipczyńska, Kierownik Regionu - Europa, Centrum Eksportu, PAIH,
  • Katja Körkkö, Kierownik Zagranicznego Biura Handlowego PAIH w Finlandii,
  • Patrycja Saxlund, Business Development Manager Zagranicznego Biura Handlowego PAIH w Finlandii,
  • Jan Markiewicz, drugi sekretarz Ambasady RP w Helsinkach.

Webinarium odbędzie się 25 maja o godz. 12:00 i będzie prowadzone w języku polskim.

Udział jest bezpłatny i możliwy po uprzedniej rejestracji pod linkiem.

Liczba miejsc ograniczona.

Zapisz się już dziś!

Jeżeli jesteś zainteresowany szczegółowymi informacjami zapraszamy do śledzenia kalendarza webinariów na stronie PAIH.

PAIH S.A.
Poprzedni artykuł
Webinarium PAIH: Zainwestuj w Polsce - nowe możliwości wsparcia grantowego
Webinarium PAIH: Jak polskie firmy branży kosmicznej mogą zaistnieć na rynku amerykańskim?
Następny

Zainteresują Cię również

Warunki RODO

Warunki RODO